Lemoncurden - här som fyllning i citronmarängpaj. |
Tid: 15 minuter
Portioner: 4-6 portioner eller 1 paj
Ingredienser:
360 g ägg (6-7 st)
250 g florsocker
3 st stora citroner (saft och zest)
100 g smör
Gör såhär:
- Knäck äggen i en kastrull.
- Vispa sönder äggen.
- Tillsätt florsocker.
- Riv zesten (det gula skalet) av citronerna och blanda ner i kastrullen.
- Pressa ner saften av citronerna men var försiktig så att inga kärnor kommer med.
- Låt blandningen sjuda på medelvärme i ungefär 5 minuter under ständig vispning. Krämen är färdig när den tjocknat ordentligt.
- Ta kastrullen från plattan.
- Tärna smöret och blanda ner det i krämen. Rör om tills det smält helt.
- Häll smeten i en skål (eller direkt i pajskalet om du gör en paj) och ställ att stelna i kylskåp.
Servering: Servera lemoncurden som en syrlig variant till vaniljkräm eller använd den som fyllning i pajer.
Tips! Lemoncurden passar utmärkt i citronmarängpaj.
Förvaring: Lemoncurden kan förvaras inplastad i kylskåp i 3-5 dagar. Den stelnar dock något och det är därför bra att ställa fram den en stund innan servering.
Omdömen: Alla tyckte om lemoncurden!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar