Entrecôte är ett fint kött av nöt som passar utmärkt till lite lyxigare middagar. Enligt det här receptet blir köttet "well done".
Tid: 15 min + rumstemperering
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
4 bitar skivad entrecôte à 175-200 g
Nymalen svartpeppar från pepparkvarn
Smör till stekning
Salt
Gör såhär:
- Rumstemperera köttet i ca. 30 minuter.
- Skär sönder fettkanterna runt köttbitarna så att inte köttet åker ihop vid stekning.
- Peppra köttet på båda sidor.
- Hetta upp en grillpanna så att den blir riktigt varm. Klicka i smör.
- Lägg i köttbitarna och bryn först på hög värme och sänk sedan till 8-10:an.
- Vänd köttet när det fått fina stekränder och köttsaften syns (efter ca. 3-4 minuter)
- Stek färdigt köttet ytterligare 3-4 minuter. Skär i den tjockaste biten för att kolla om köttet är färdigt - det ska bara vara lite lätt rosa.
- Salta köttet på båda sidor.
- Ta grillpannan från plattan och låt köttet "vila" i 5 minuter innan servering.
Servering: Servera entrecôten med bearnaisesås, någon form av potatis och en grönsallad.
Tips! Använd inte en gaffel när du hanterar det råa köttet - då försvinner köttsaften.
Förvaring: Rester kan förvaras i kylskåp 3-5 dagar och själv tycker jag att det då är godast kallt.
Omdömen: Alla i familjen tycker om det här köttet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar