lördag 11 oktober 2014

Potatisbullar


Potatisbullar är inte bara husmanskost utan är också perfekt att göra när du får potatismos över.

Tid: 20 minuter
Portioner: 2 portioner (6-8 potatisbullar)

Ingredienser:
2 dl potatismos
1 ägg
Salt
Vitpeppar

Ströbröd till panering
Matfett till stekning

Gör såhär:

  1. Blanda potatismos och ägg till en ganska fast smet.
  2. Salta och peppra eventuellt.
  3. Forma smeten till 6-8 st potatisbullar på en våt skärbräda.
  4. Vänd potatisbullarna i ströbröd.
  5. Hetta upp en stekpanna med ganska mycket matfett.
  6. Stek potatisbullarna på medelhög värme i 5-10 minuter tills de är gyllene. Vänd efter halva tiden.
Servering: Servera potatisbullarna med lingonsylt, keso och en grönsallad.

Tips! Receptet går utmärkt att dubblera.

Förvaring: Potatisbullarna bör ätas direkt men kan förvaras i kylskåp 2-3 dagar beroende på hur gammalt potatismoset varit.

Omdömen: Jag och mamma smakade och vi tyckte om potatisbullarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar