Potatisbullar är inte bara husmanskost utan är också perfekt att göra när du får potatismos över.
Tid: 20 minuter
Portioner: 2 portioner (6-8 potatisbullar)
Ingredienser:
2 dl potatismos
1 ägg
Salt
Vitpeppar
Ströbröd till panering
Matfett till stekning
Gör såhär:
- Blanda potatismos och ägg till en ganska fast smet.
- Salta och peppra eventuellt.
- Forma smeten till 6-8 st potatisbullar på en våt skärbräda.
- Vänd potatisbullarna i ströbröd.
- Hetta upp en stekpanna med ganska mycket matfett.
- Stek potatisbullarna på medelhög värme i 5-10 minuter tills de är gyllene. Vänd efter halva tiden.
Servering: Servera potatisbullarna med lingonsylt, keso och en grönsallad.
Tips! Receptet går utmärkt att dubblera.
Förvaring: Potatisbullarna bör ätas direkt men kan förvaras i kylskåp 2-3 dagar beroende på hur gammalt potatismoset varit.
Omdömen: Jag och mamma smakade och vi tyckte om potatisbullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar