Smörkräm är sött och passar utmärkt till att dekorera cupcakes med då den håller formen efter spritsning. Det här grundreceptet går att smaksätta med lite allt möjligt.
Tid: 20 minuter
Portioner: Räcker till 25 minicupcakes
Ingredienser:
250 g osaltat smör (rumstempererat)
500 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk mjölk
ev. hushållsfärg
Gör såhär:
- Skär smöret i centimeterstora kuber. Låt stå framme en god stund så att det blir rumstempererat och mjukt.
- Vispa smöret mjukt och fluffigt med elvisp - det tar nästan 10 minuter.
- Tillsätt siktat florsocker och vaniljsocker lite i taget under vispning.
- Vispa sedan ner mjölken på låg hastighet.
- Färga eventuellt med hushållsfärg och smaksätt med olika smaksättningar.
- Fyll en sprits med tyll och spritsa fina dekorationer.
En vit och fluffig smörkräm. |
Servering: Dekorera cupcakes och tårtor med smörkrämen!
Tips! Fuska inte med smöret utan låt det stå framme i rumstemperatur i minst en halvtimme.
Smaksätt smörkrämen med olika smaksättningar!
Förvaring: Utspritsad smörkräm håller sig i kylskåp i minst en vecka. Låt stå framme innan servering. Smörkräm som blir över kan frysas in.
Omdömen: En väldigt söt frosting som min lillasyster tycker mycket om. I mindre mängder är frostingen uppskattad av hela familjen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar